recept
11.09.2019.
Vrijeme pripreme ~ 40 minuta
Broj osoba ~ Za 2 do 3 osobe

Čips od tikvica i Ribanca

Ako volite tikvice, u ovoj ćete ih kombinaciji obožavati! Čips od tikvica i Ribanca neodoljiv je snack koji ćete rado grickati u svako doba dana i u svakoj prilici. 

Sastojci

  • 500 g mladih tikvica
  • 100 g Ribanca
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice maslinova ulja

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

Sirela Ribanac trokut


Pripremite sve sastojke.

Ribanac naribajte na najsitniji dio ribeža.

Tikvice operite i osušite pa ih nožem ili uz pomoć mandoline narežite na tanke ploškice.

Stavite ih u zdjelu, dodajte maslinovo ulje pa dobro izmiješajte.

U krušne mrvice umiješajte 70 g naribanog sira, a preostalih 30 g ostavite za poslije. U tu smjesu ubacite tikvice, obložite ih s obje strane u tankom sloju pa složite na lim koji ste prekrili papirom za pečenje.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 25 minuta, potom izvadite iz pećnice i posipajte s preostalih 30 g sira. Vratite tikvice u pećnicu na još 5 - 7 minuta i pripazite da ne izgore.

Izvadite iz pećnice i prebacite na rešetku da se tikvice skroz ohlade, a potom ih u zdjelici poslužite same ili uz omiljeni umak.

Čips od tikvica i Ribanca

Sastojci

Pripremite sve sastojke.

Ribanac naribajte na najsitniji dio ribeža.

Tikvice operite i osušite pa ih nožem ili uz pomoć mandoline narežite na tanke ploškice.

Stavite ih u zdjelu, dodajte maslinovo ulje pa dobro izmiješajte.

U krušne mrvice umiješajte 70 g naribanog sira, a preostalih 30 g ostavite za poslije. U tu smjesu ubacite tikvice, obložite ih s obje strane u tankom sloju pa složite na lim koji ste prekrili papirom za pečenje.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 25 minuta, potom izvadite iz pećnice i posipajte s preostalih 30 g sira. Vratite tikvice u pećnicu na još 5 - 7 minuta i pripazite da ne izgore.

Izvadite iz pećnice i prebacite na rešetku da se tikvice skroz ohlade, a potom ih u zdjelici poslužite same ili uz omiljeni umak.