Čips od tikvica i Ribanca
Ako volite tikvice, u ovoj ćete ih kombinaciji obožavati! Čips od tikvica i Ribanca neodoljiv je snack koji ćete rado grickati u svako doba dana i u svakoj prilici.
Sastojci
- 500 g mladih tikvica
- 100 g Ribanca
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice maslinova ulja
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Sirela Ribanac trokut
Pripremite sve sastojke.
Ribanac naribajte na najsitniji dio ribeža.
Tikvice operite i osušite pa ih nožem ili uz pomoć mandoline narežite na tanke ploškice.
Stavite ih u zdjelu, dodajte maslinovo ulje pa dobro izmiješajte.
U krušne mrvice umiješajte 70 g naribanog sira, a preostalih 30 g ostavite za poslije. U tu smjesu ubacite tikvice, obložite ih s obje strane u tankom sloju pa složite na lim koji ste prekrili papirom za pečenje.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 25 minuta, potom izvadite iz pećnice i posipajte s preostalih 30 g sira. Vratite tikvice u pećnicu na još 5 - 7 minuta i pripazite da ne izgore.
Izvadite iz pećnice i prebacite na rešetku da se tikvice skroz ohlade, a potom ih u zdjelici poslužite same ili uz omiljeni umak.