Muffini s mrkvom i krem sirom
Sočnim i aromatičnim muffinima od mrkve dodali smo kremasto punjenje od President krem svježeg sira i dobili slasticu koju ćete obožavati.
Sastojci
Za tijesto
- 135 g ribane mrkve
- 270 g glatkog brašna
- 6 g praška za pecivo
- Prstohvat sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- 2 jaja
- 150 g mlaćenice (ili mlijeka)
- 50 ml ulja
Za nadjev
- 200 g President krem svežeg sira
- 30 g šećera
- 1 burbon vanilin šećer
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President krem svježi sir 500 g
Pripremite sve sastojke. Odmjerite brašno, prašak za pecivo, šećer i mlaćenicu.
Očistite mrkvu pa je naribajte na sitni dio ribeža. U jednoj zdjeli izmiješajte sve suhe sastojke. U drugoj zdjeli pjenjačom izmiješajte mokre sastojke (jaja, ulje i mlaćenicu).
Suhim sastojcima dodajte mokre sastojke, izmiješajte pa dodajte ribanu mrkvu i još jednom sve dobro izmiješajte.
U posebnoj zdjelici izmiješajte krem svježi sir, šećer i bourbon vanilin šećer.
U kalup za muffine složite papirnate košarice pa u svaku stavite nepunu žlicu smjese od mrkve (koristite žlicu za sladoled). Potom u svaku košaricu stavite po žličicu kreme od sira.
Na kraju dodajte još po žlicu smjese od mrkve i prekrijte nadjevom od sira pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 195 stupnjeva i pecite 30-35 minuta.
Muffine izvadite iz pećnice i iz kalupa pa ih stavite hladiti na rešetku za hlađenje.
Kad se skroz ohlade, pospite ih šećerom u prahu ili premažite kremom od sira.