Pohani domaći sir
Neodoljivo hrskav i ukusan pohani sir iz pećnice.
Sastojci
- 300 g Sirela domaćeg sira
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 1/2 žličice soli
- 150 g nezaslađenog cornflakesa
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica dimljene paprike
- 1/2 žličice papra
- Po želji ajvar za serviranje
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
Sirela domaći sir
Sirela dimljeni domaći sir
Domaći sir izrežite na 18 prutića.
Cornflakes usitninte ručno ili u sjeckalici.
Brašno stavite u jednu zdjelu, u drugoj izmutite jaja sa soli, a u trećoj pomiješajte cornflakes sa suhim začinima.
Prutiće dobro uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa ponovite postupak da sir ne bi tijekom pečenja iscurio van.
Na kraju ih dobro uvaljate u mješavinu s cornflakesom.
Rasporedite u namašćeni ili papirom za pečenje obloženi pleh.
Premažite, odnosno poprskajte uljem.
Pecite 5 minuta na 230 stupnjeva.
Servirajte toplo uz ajvar.