recept
16.06.2021.
Vrijeme pripreme ~ 55 minuta
Broj osoba ~ Za 4 osobe

Caponata s cheese steakom

Slastan ljetni prilog od povrća upotpunili smo cheese steakom i dobili kompletan i ukusan obrok!

Sastojci

Za pečeni patlidžan
  • 500 g patlidžana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
Za caponatu
  • 25 ml biljnog ulja
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 2 stabljike celera
  • 25 g kapara
  • 80 g zelenih maslina bez koštica
  • 250 g cherry rajčica
  • 60 ml pasirane rajčice
  • 50 g grožđica
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 20-ak listića bosiljka
Za cheese steak
  • 2 pakiranja President Cheese Steaka original
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Par grančica majčine dušice
Za posluživanje
  • Po želji tostirani kruh
  • 20 g tostiranih pinjola
  • Po želji svježe začinsko bilje

Isprintaj recept

Podijeli recept

Patlidžan narežite na kocke. Polijte maslinovim uljem i posolite. Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.
Celeru odstranite lišće i narežite na tanke ploške.
Luk narežite na deblje ploške.
Masline krupno nasjeckajte, a cherry rajčice prepolovite.
Cheese steak ispecite na tavi s obje strane na maslinovom ulju uz dodatak nekoliko grančica majčine dušice i malo soli.
Izrežite na kockice i odložite sa strane.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk i celer da omekšaju, dodajte patlidžan, dio bosiljka i sve ostale sastojke za caponatu.
Pirjajte 15-ak minuta na jačoj vatri uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte svježi bosiljak i dosolite ako je potrebno.
Po vrhu caponate rasporedite kockice pripremljenog cheese Steaka, pospite tostiranim pinjolima i svježim začinskim biljem.
Po želji, servirajte uz tostirani kruh.

Caponata s cheese steakom

Sastojci

Za pečeni patlidžan
Za caponatu
Za cheese steak
Za posluživanje

Patlidžan narežite na kocke. Polijte maslinovim uljem i posolite. Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.
Celeru odstranite lišće i narežite na tanke ploške.
Luk narežite na deblje ploške.
Masline krupno nasjeckajte, a cherry rajčice prepolovite.
Cheese steak ispecite na tavi s obje strane na maslinovom ulju uz dodatak nekoliko grančica majčine dušice i malo soli.
Izrežite na kockice i odložite sa strane.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk i celer da omekšaju, dodajte patlidžan, dio bosiljka i sve ostale sastojke za caponatu.
Pirjajte 15-ak minuta na jačoj vatri uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte svježi bosiljak i dosolite ako je potrebno.
Po vrhu caponate rasporedite kockice pripremljenog cheese Steaka, pospite tostiranim pinjolima i svježim začinskim biljem.
Po želji, servirajte uz tostirani kruh.