Caponata s cheese steakom
Slastan ljetni prilog od povrća upotpunili smo cheese steakom i dobili kompletan i ukusan obrok!
Sastojci
Za pečeni patlidžan
- 500 g patlidžana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
Za caponatu
- 25 ml biljnog ulja
- 1 manji ljubičasti luk
- 2 stabljike celera
- 25 g kapara
- 80 g zelenih maslina bez koštica
- 250 g cherry rajčica
- 60 ml pasirane rajčice
- 50 g grožđica
- 1 žličica soli
- 2 žlice šećera
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- 20-ak listića bosiljka
Za cheese steak
- 2 pakiranja President Cheese Steaka original
- 1 žlica maslinovog ulja
- Par grančica majčine dušice
Za posluživanje
- Po želji tostirani kruh
- 20 g tostiranih pinjola
- Po želji svježe začinsko bilje
Isprintaj recept
Patlidžan narežite na kocke. Polijte maslinovim uljem i posolite. Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.
Celeru odstranite lišće i narežite na tanke ploške.
Luk narežite na deblje ploške.
Masline krupno nasjeckajte, a cherry rajčice prepolovite.
Cheese steak ispecite na tavi s obje strane na maslinovom ulju uz dodatak nekoliko grančica majčine dušice i malo soli.
Izrežite na kockice i odložite sa strane.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk i celer da omekšaju, dodajte patlidžan, dio bosiljka i sve ostale sastojke za caponatu.
Pirjajte 15-ak minuta na jačoj vatri uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte svježi bosiljak i dosolite ako je potrebno.
Po vrhu caponate rasporedite kockice pripremljenog cheese Steaka, pospite tostiranim pinjolima i svježim začinskim biljem.
Po želji, servirajte uz tostirani kruh.