Crostini s kremom od Salakisa
Svi okusi Mediterana na samo jednom komadiću kruha.
Sastojci
Sastojci (za 6 osoba)
- 1 baguette
- 250 g sira Salakis
- 150 g mliječnog namaza Dukatela
- malo čili pahuljica (ili ljute mljevene paprike)
- 1 teglica pečenih rajčica u ulju
- 1 teglica kapara
- nekoliko grančica svježe majčine dušice
- 2 režnja češnjaka
- malo maslinova ulja
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

President Salakis
U zdjelicu stavite ocijeđeni sir Salakis, dodajte mu mliječni namaz, grubo mljevene čili pahuljice ili malo ljute mljevene paprike pa sve dobro izmiješajte vilicom.
Narežite baguette na deblje kriške pa ih tostirajte na dobro zagrijanoj grill-tavi koju ste premazali maslinovim uljem. Kad je kruh dobio lijepu zlatnu boju, izvadite ga iz tave i odmah s obje strane natrljajte režnjem češnjaka.
Na svaku krišku kruha nanesite po žlicu kreme od sira, razmažite u debljem sloju, potom po siru rasporedite komadiće pečenih rajčica iz ulja i kapare te na kraju dodajte po grančicu majčine dušice. Po želji pokapajte maslinovim uljem.

