Fritule punjene krem sirom
Jednostavne fritule s praškom za pecivo upotpunili smo finom kremom od krem sira i dobili savršeni pokladni zalogaj.
Sastojci
Za kremu
- 100 g President krem sira
- 10 g šećera u prahu
- 1 (10 g) vanilin šećer
- 1 žličica korice limuna
- 1 žličica korice naranče
Za fritule
- 200 g bršna
- 7 g praška za pecivo
- 50 g šećera
- 1 (10 g) vanilin šećer
- 1/2 naranče - korica
- 1/2 limuna - korica
- 220 ml Dukat tekućeg jogurta
- 1 jaje
Ostalo
- 1 l biljnog ulja
- 100 g kristal šećera
Isprintaj recept
1. Za kremu sve sastojke lagano žlicom sjedinite te ostavite u hladnjaku dok fritule ne budu spremne za punjenje.
2. Za fritule pomiješajte prvo suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i korice naranče i limuna. Dodajte tekući jogurt i jaje. Miješajte kratko da dobijete glatku smjesu.
3. Ulje dobro zagrijte u dubljem loncu. Pomoću dvije žličice, smjesu za fritule pažljivo spuštajte u vruće ulje da dobijete male okruglice. Pecite dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Vadite ih iz ulja te ih odlažite direktno u posudu s kristal šećerom. Pomiješajte da se oblože sa svih strana. Pustite kratko da se ohlade.
4. Kada su spremne za punjenje, kremu od President krem sira premjestite u vrećicu za dresiranje s malim, okruglim nastavkom. Napunite svaku fritulu. Možete si olakšati tako da, prije punjenja, malim škarama zarežete fritulice na vrhu kreirajući udubinu.