recept
26.01.2022.
Vrijeme pripreme ~ 60 minuta
Broj osoba ~ Za 4 osobe

Kremasta tjestenina s Podravcem i tikvom

Neodoljiva kremasta tjestenina s umakom od Podravca i tikve te hrskavim posipom od krušnih mrvica. Garantiramo da ćete uživati u ovom spoju okusa i tekstura!

Sastojci

Sastojci za umak
  • 25 g Dukat maslaca
  • 1/2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja hokaido tikva (oko 450 g)
  • 15 g glatkog brašna
  • 400 ml Dukat mlijeka
  • 150 g Podravca
  • Po ukusu sol i papar
Za začinske mrvice
  • 2 šnite ciabatta kruha
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 1/3 žličice čili pahuljica
  • 1/2 žličice soli
  • 2 prstohvata papra
Ostalo
  • 400 g tjestenine - pužića
  • Po želji svježe začinsko bilje
  • Po želji prepržena panceta

Isprintaj recept

Podijeli recept

1. Ciabatta kruh nasjeckajte na kockice, prelijte maslinovim uljem, dodajte začine, promiješajte i pecite u pećnici 15 minuta na 170 stupnjeva.

2. Tikvu očistite i nasjeckajte na manje kockice.

3. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.

4. Podravec sitno naribajte.

5. Maslac rastopite i na njemu propirjajte luk i češnjak pa im dodajte kockice tikve.

6. Pirjajte 20ak minuta dok ne omekšaju.

7. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja.

8. Kad je tikva omekšala, umiješajte brašno i prelijte mlijekom. Izblendajte štapnim mikserom i prokuhajte 2-3 minute.

9. Umiješajte sir, te posolite i popaprite po ukusu.

10. Dodajte tjesteninu te sve sjedinite.

11. Servirajte odmah posuto usitnjenim pečenim kockicama kruha te po želji usitnjenom hrskavom pancetom i sjeckanim svježim začinskim biljem.

Kremasta tjestenina s Podravcem i tikvom

Sastojci

Sastojci za umak
Za začinske mrvice
Ostalo

1. Ciabatta kruh nasjeckajte na kockice, prelijte maslinovim uljem, dodajte začine, promiješajte i pecite u pećnici 15 minuta na 170 stupnjeva.

2. Tikvu očistite i nasjeckajte na manje kockice.

3. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.

4. Podravec sitno naribajte.

5. Maslac rastopite i na njemu propirjajte luk i češnjak pa im dodajte kockice tikve.

6. Pirjajte 20ak minuta dok ne omekšaju.

7. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja.

8. Kad je tikva omekšala, umiješajte brašno i prelijte mlijekom. Izblendajte štapnim mikserom i prokuhajte 2-3 minute.

9. Umiješajte sir, te posolite i popaprite po ukusu.

10. Dodajte tjesteninu te sve sjedinite.

11. Servirajte odmah posuto usitnjenim pečenim kockicama kruha te po želji usitnjenom hrskavom pancetom i sjeckanim svježim začinskim biljem.