Kremasta tjestenina s Podravcem i tikvom
Neodoljiva kremasta tjestenina s umakom od Podravca i tikve te hrskavim posipom od krušnih mrvica. Garantiramo da ćete uživati u ovom spoju okusa i tekstura!
Sastojci
Sastojci za umak
- 25 g Dukat maslaca
- 1/2 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja hokaido tikva (oko 450 g)
- 15 g glatkog brašna
- 400 ml Dukat mlijeka
- 150 g Podravca
- Po ukusu sol i papar
Za začinske mrvice
- 2 šnite ciabatta kruha
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/3 žličice čili pahuljica
- 1/2 žličice soli
- 2 prstohvata papra
Ostalo
- 400 g tjestenine - pužića
- Po želji svježe začinsko bilje
- Po želji prepržena panceta
Isprintaj recept
1. Ciabatta kruh nasjeckajte na kockice, prelijte maslinovim uljem, dodajte začine, promiješajte i pecite u pećnici 15 minuta na 170 stupnjeva.
2. Tikvu očistite i nasjeckajte na manje kockice.
3. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
4. Podravec sitno naribajte.
5. Maslac rastopite i na njemu propirjajte luk i češnjak pa im dodajte kockice tikve.
6. Pirjajte 20ak minuta dok ne omekšaju.
7. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja.
8. Kad je tikva omekšala, umiješajte brašno i prelijte mlijekom. Izblendajte štapnim mikserom i prokuhajte 2-3 minute.
9. Umiješajte sir, te posolite i popaprite po ukusu.
10. Dodajte tjesteninu te sve sjedinite.
11. Servirajte odmah posuto usitnjenim pečenim kockicama kruha te po želji usitnjenom hrskavom pancetom i sjeckanim svježim začinskim biljem.