recept
26.04.2017.
Vrijeme pripreme ~ 45 minuta
Broj osoba ~ Za 10 osoba

Njujorška torta od sira

Klasik s razlogom.

Sastojci

  • 200 g mljevenog integralnog keksa
  • 200 g Dukat maslaca
  • 500 g President Zagrebačkog sira
  • 400 g Dukat Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20% mm
  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Zagrebački sir


Ovoj slastici malo tko može odoljeti, a priprema se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka.

Za podlogu pomiješajte 200 g mljevenog integralnog keksa, 200 g Dukat maslaca i 2 žlice šećera (može i smeđeg). Sve promiješajte, utisnite u kalup promjera 23 – 24 cm i pecite na 200°C pet minuta, odnosno dok rubovi ne počnu tamnjeti.

Smanjite temperaturu na 170°C, a na toplu podlogu od keksa prelijte kremu. Za nju vam je potrebno 500 g President Zagrebačkog sira, 4 cijela jaja, 3 žlice šećera i sok od jednog cijelog limuna. Pomiješajte sve u multipraktiku, kad dobijete gustu smjesu izlijte po keksima i pecite na 170°C 20 minuta.

Na kraju pomiješajte dvije čašice Dukat Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20% mm, 3 žlice šećera i 1 vanilin šećer te ih prelijte preko tople torte. Sve zajedno stavite u vruću, ali ugašenu pećnicu) još 5 minuta.

 

 

Prije serviranja tortu ohladite i po želji ukrasite voćem ili prelijte voćnim preljevom.

Njujorška torta od sira

Sastojci

Ovoj slastici malo tko može odoljeti, a priprema se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka.

Za podlogu pomiješajte 200 g mljevenog integralnog keksa, 200 g Dukat maslaca i 2 žlice šećera (može i smeđeg). Sve promiješajte, utisnite u kalup promjera 23 – 24 cm i pecite na 200°C pet minuta, odnosno dok rubovi ne počnu tamnjeti.

Smanjite temperaturu na 170°C, a na toplu podlogu od keksa prelijte kremu. Za nju vam je potrebno 500 g President Zagrebačkog sira, 4 cijela jaja, 3 žlice šećera i sok od jednog cijelog limuna. Pomiješajte sve u multipraktiku, kad dobijete gustu smjesu izlijte po keksima i pecite na 170°C 20 minuta.

Na kraju pomiješajte dvije čašice Dukat Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20% mm, 3 žlice šećera i 1 vanilin šećer te ih prelijte preko tople torte. Sve zajedno stavite u vruću, ali ugašenu pećnicu) još 5 minuta.

 

 

Prije serviranja tortu ohladite i po želji ukrasite voćem ili prelijte voćnim preljevom.