Njujorška torta od sira
Klasik s razlogom.
Sastojci
- 200 g mljevenog integralnog keksa
- 200 g Dukat maslaca
- 500 g President Zagrebačkog sira
- 400 g Dukat Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20% mm
- 4 jaja
- 1 limun
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

President Zagrebački sir
Ovoj slastici malo tko može odoljeti, a priprema se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka.
Za podlogu pomiješajte 200 g mljevenog integralnog keksa, 200 g Dukat maslaca i 2 žlice šećera (može i smeđeg). Sve promiješajte, utisnite u kalup promjera 23 – 24 cm i pecite na 200°C pet minuta, odnosno dok rubovi ne počnu tamnjeti.
Smanjite temperaturu na 170°C, a na toplu podlogu od keksa prelijte kremu. Za nju vam je potrebno 500 g President Zagrebačkog sira, 4 cijela jaja, 3 žlice šećera i sok od jednog cijelog limuna. Pomiješajte sve u multipraktiku, kad dobijete gustu smjesu izlijte po keksima i pecite na 170°C 20 minuta.
Na kraju pomiješajte dvije čašice Dukat Brzo & Fino kiselog vrhnja s 20% mm, 3 žlice šećera i 1 vanilin šećer te ih prelijte preko tople torte. Sve zajedno stavite u vruću, ali ugašenu pećnicu) još 5 minuta.

Prije serviranja tortu ohladite i po želji ukrasite voćem ili prelijte voćnim preljevom.
