Pljeskavice punjene kajmakom
Sezonu roštilja i jedenja na otvorenom otvorili smo sa stilom – juneće smo pljeskavice napunili President mladim kajmakom pa dodali još malo kajmaka, da slučajno ne bude premalo. Poslužili smo ih s prženim krumpirima i mladim lukom pa uživali u punoći njihova okusa i nevjerojatnoj sočnosti.
Sastojci
- 550 g mljevenog junećeg mesa
- 1 srednje velika glavica luka
- 2 prstohvata soli
- Malo svježe mljevenog papra
- 150 g President mladog kajmaka
- Malo ulja za prženje
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

President Mladi kajmak
Pripremite sve sastojke. Luk očistite pa ga nasjeckajte što sitnije.

U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte sol, sjeckani luk i papar pa sve dobro izmiješajte rukama.

Na radnu površinu ili dasku položite komad prozirne folije. Dio smjese (otprilike 110 g) rukama oblikujte u kuglu veličine manje jabuke, položite je na donju polovicu folije pa preklopite gornjom polovicom folije.

Meso pritisnite daskom kako biste dobili tanku, ravnomjerno raspoređenu pljeskavicu. Odvojite gornji dio folije od mesa.

Na sredinu pljeskavice stavite punu žlicu kajmaka.

Uz pomoć folije preklopite meso kako biste dobili formu polumjeseca pa dobro pritisnite rubove kako nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio. Ponovite dok ne potrošite smjesu.

Zagrijte grill-tavu, premažite je s malo ulja pa položite po dvije pljeskavice i pecite ih 3-4 minute sa svake strane. Okrećite ih špatulom i ne pritišćite odozgo da ne istisnete nadjev.

Poslužite uz žlicu kajmaka, pržene krumpire i mladi luk ili neki drugi, vama omiljeni prilog.

Pljeskavice možete napraviti i tako da ih spljoštite rukama, uz pomoć manje čaše napravite udubljenje u sredini pa ih ispečete na dobro zagrijanoj tavi ili roštilju.

Pečene pljeskavice složite na tanjure pa u udubljenje stavite po kuglicu hladnog kajmaka i poslužite.
