recept
26.02.2019.
Vrijeme pripreme ~ 90 minuta
Broj osoba ~ Za 4 do 6 osoba

Quiche sa šunkom, brokulom i cheddarom

Quiche, odnosno slana nadjevena pita, je baš uvijek dobra ideja. Posebno ako se u nadjevu nalazi fini President cheddar sir, malo domaće kuhane šunke i par cvjetića brokule. Djeluje kao pravi pozdrav sa zimom!

Sastojci

Za tijesto
  • 250 g glatkog brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žlice hladnog mlijeka
Za nadjev
  • 100 g President cheddar sira
  • 200 g milerama
  • 100 g kuhane šunke
  • 3 jaja
  • 10-ak manjih cvjetova brokule
  • Prstohvat soli i papra
  • Par grančica svježeg timijana

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Cheddar slice


Najprije napravite tijesto: u zdjelu stavite brašno i sol, izmiješajte pa dodajte hladni, na kockice narezan maslac i dobro ga utrljajte u brašno. Dodajte jaje i mlijeko pa brzo umijesite kompaktno tijesto.

Tijesto oblikujte u disk, zamotajte ga u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.

Cheddar narežite na trakice.

Napravite nadjev: u zdjeli izmiješajte mileram, jaja i prstohvat soli.

Dodajte sir, timijan i svježe mljeveni papar pa sve još jednom dobro izmiješajte.

Uz pomoć papira prebacite tijesto u kalup za quiche, dobro ga utisnite uz rubove, višak tijesta odrežite pa ga po dnu izbodite vilicom.

Na tijesto izlijte pripremljeni nadjev, dodajte grubo trganu kuhanu šunku i cvjetiće brokule, još malo popaprite i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C te pecite oko 30-35 minuta, odnosno dok quiche ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice i ostavite na rešetki oko 10 minuta da se quiche malo ohladi.

Potom quiche izvadite iz kalupa i prebacite na pladanj, narežite na kriške i poslužite ga toplog.

Quiche sa šunkom, brokulom i cheddarom

Sastojci

Za tijesto
Za nadjev

Najprije napravite tijesto: u zdjelu stavite brašno i sol, izmiješajte pa dodajte hladni, na kockice narezan maslac i dobro ga utrljajte u brašno. Dodajte jaje i mlijeko pa brzo umijesite kompaktno tijesto.

Tijesto oblikujte u disk, zamotajte ga u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.

Cheddar narežite na trakice.

Napravite nadjev: u zdjeli izmiješajte mileram, jaja i prstohvat soli.

Dodajte sir, timijan i svježe mljeveni papar pa sve još jednom dobro izmiješajte.

Uz pomoć papira prebacite tijesto u kalup za quiche, dobro ga utisnite uz rubove, višak tijesta odrežite pa ga po dnu izbodite vilicom.

Na tijesto izlijte pripremljeni nadjev, dodajte grubo trganu kuhanu šunku i cvjetiće brokule, još malo popaprite i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C te pecite oko 30-35 minuta, odnosno dok quiche ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice i ostavite na rešetki oko 10 minuta da se quiche malo ohladi.

Potom quiche izvadite iz kalupa i prebacite na pladanj, narežite na kriške i poslužite ga toplog.