recept
22.09.2021.
Vrijeme pripreme ~ 1.5 sat
Broj osoba ~ Za dvije ili više osoba

Tapas bruschette

U ovim malim slasnim bruschettama President tapas selekciju sireva kombinirali smo s različitim namazima i dobili zalogaje savršene za razne prilike. 

Sastojci

Za namaz od pečenog češnjaka i bosiljka
  • 3 glavice češnjaka
  • Oko 30 g svježeg bosiljka
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica limunovog soka
  • Po ukusu sol
Za namaz od paprika i oraha
  • Oko 300 g rog paprike (2 komada)
  • 50 g oraha
  • 15 g meda
  • 1 žlica limunovog soka
  • Po ukusu sol
Za tapenadu od pečene cikle
  • 200 g cikle
  • 30 g pekan oraha
  • 1 grančica svježeg origana
  • 1 žličica korice limuna
  • 1 žličica soka limuna
  • 1 žlica kreme od aceta balsamica
  • Po ukusu sol
Za džem od rajčica
  • 500 g rajčica
  • 100 g šećera
  • 1/2 limuna - sok i korica
  • Po ukusu sol
Za posluživanje
  • Tostirani kruh
  • Pršut
  • Rikula
  • President tapas sirevi

Isprintaj recept

Podijeli recept

Glavicama češnjaka odstranite gornji dio, a cikle prepolovite. Zamotajte svaki komad u foliju. Stavite u pleh skupa s rog paprikom i pecite 70 minuta na 200 stupnjeva.

 

Dok se povrće peče, napravite džem od rajčica - rajčice pirjate na srednjoj vatri sa svim ostalim sastojcima dok ne dobijete sjajnu teksturu džema.

 

Pečeno povrće ohadite te svaki namaz izblendajte s ostalim sastojcima uz pomoć štapnog miksera - namaz od češnjaka i onaj od paprike u glatku pastu, a tapenadu od cikle krupnije.

 

Za posluživanje rasporedite rikolu po tostiranom kruhu. Dodajte po jednu krišku svakog Tapas sira te na vrh žličicu dodataka: uz Manchego Viejo kombinirajte namaz od češnjaka, Curado uz pršut i džem od rajčice, Semicurado uz namaz od paprike, a Tierno uz ciklu.

Tapas bruschette

Sastojci

Za namaz od pečenog češnjaka i bosiljka
Za namaz od paprika i oraha
Za tapenadu od pečene cikle
Za džem od rajčica
Za posluživanje

Glavicama češnjaka odstranite gornji dio, a cikle prepolovite. Zamotajte svaki komad u foliju. Stavite u pleh skupa s rog paprikom i pecite 70 minuta na 200 stupnjeva.

 

Dok se povrće peče, napravite džem od rajčica - rajčice pirjate na srednjoj vatri sa svim ostalim sastojcima dok ne dobijete sjajnu teksturu džema.

 

Pečeno povrće ohadite te svaki namaz izblendajte s ostalim sastojcima uz pomoć štapnog miksera - namaz od češnjaka i onaj od paprike u glatku pastu, a tapenadu od cikle krupnije.

 

Za posluživanje rasporedite rikolu po tostiranom kruhu. Dodajte po jednu krišku svakog Tapas sira te na vrh žličicu dodataka: uz Manchego Viejo kombinirajte namaz od češnjaka, Curado uz pršut i džem od rajčice, Semicurado uz namaz od paprike, a Tierno uz ciklu.