Tapas bruschette
U ovim malim slasnim bruschettama President tapas selekciju sireva kombinirali smo s različitim namazima i dobili zalogaje savršene za razne prilike.
Sastojci
Za namaz od pečenog češnjaka i bosiljka
- 3 glavice češnjaka
- Oko 30 g svježeg bosiljka
- 25 ml maslinovog ulja
- 1 žličica limunovog soka
- Po ukusu sol
Za namaz od paprika i oraha
- Oko 300 g rog paprike (2 komada)
- 50 g oraha
- 15 g meda
- 1 žlica limunovog soka
- Po ukusu sol
Za tapenadu od pečene cikle
- 200 g cikle
- 30 g pekan oraha
- 1 grančica svježeg origana
- 1 žličica korice limuna
- 1 žličica soka limuna
- 1 žlica kreme od aceta balsamica
- Po ukusu sol
Za džem od rajčica
- 500 g rajčica
- 100 g šećera
- 1/2 limuna - sok i korica
- Po ukusu sol
Za posluživanje
- Tostirani kruh
- Pršut
- Rikula
- President tapas sirevi
Isprintaj recept
Glavicama češnjaka odstranite gornji dio, a cikle prepolovite. Zamotajte svaki komad u foliju. Stavite u pleh skupa s rog paprikom i pecite 70 minuta na 200 stupnjeva.
Dok se povrće peče, napravite džem od rajčica - rajčice pirjate na srednjoj vatri sa svim ostalim sastojcima dok ne dobijete sjajnu teksturu džema.
Pečeno povrće ohadite te svaki namaz izblendajte s ostalim sastojcima uz pomoć štapnog miksera - namaz od češnjaka i onaj od paprike u glatku pastu, a tapenadu od cikle krupnije.
Za posluživanje rasporedite rikolu po tostiranom kruhu. Dodajte po jednu krišku svakog Tapas sira te na vrh žličicu dodataka: uz Manchego Viejo kombinirajte namaz od češnjaka, Curado uz pršut i džem od rajčice, Semicurado uz namaz od paprike, a Tierno uz ciklu.