Lisnate košarice s briejem i karameliziranim jabukama
Spoj slatkog i slanog uvijek je poseban gurmanski izazov, koji u ovoj kombinaciji s lisnatim tijestom postaje jednostavno neodoljiv. Napravite ove slasne košarice i otkrijte kako se slažu karamelizirane, flambirane jabuke i mekani, aromatični brie.
Sastojci
- 1 razvaljano lisnato tijesto
- 150 g President brie sira
- 2 veće jabuke
- 30 g maslaca
- 1 žličica smeđeg šećera
- Prstohvat cimeta
- 15 ml ruma
- 1 grančica svježeg timjana
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu

President Brie
Jabuke ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. U tavi u kojoj ste otopili maslac i šećer pirjajte ih 10 minuta, dodajte cimet i rum pa flambirajte (zapalite). Pustite da se nadjev malo ohladi.

Lisnato tijesto izrežite čašom ili okruglim rezačem na 12 komada (od razvaljanog tijesta dobit ćete 8 krugova, premijesite ostatak i izrežite još 4), složite ih u maslacem namazan kalup za muffine, izbodite vilicom po dnu, premažite razmućenim jajem pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 10-12 minuta.

Sir President brie narežite na manje kockice.
Izvadite lisnato iz pećnice i pustite da se kratko prohladi. Ako su se košarice jako napuhale, malo ih izdubite vilicom pa napunite karameliziranim jabukama, na vrh stavite kockice sira i vratite u pećnicu na 2-3 minute, tek toliko da se sir zagrije i lagano počne topiti.

Izvadite iz pećnice, pustite da se košarice malo ohlade kako bi se lakše vadile iz kalupa, pažljivo ih izvadite i poslužite tople posipane svježim timijanom.
