Lisnati jastučići s camembertom i džemom
Po preporuci siroljubaca naš smo President camembert sljubili s kiselkastim džemom od borovnica i zapakirali ih u fine jastučiće od lisnatog tijesta. Kakvog su okusa? Otkrijte sami!
Sastojci
- 2 pakiranja (275g) svježeg razvaljanog lisnatog tijesta
- 250 g President camembert sira
- 200 g džema od borovnica
- 1 jaje
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President Camembert
Pripremite sve namirnice. Sir camembert prerežite po pola pa svaku polovicu narežite na 10 kriški. Lisnato tijesto, također, prerežite po pola i to po dužini pa svaku polovicu narežite na 5 kvadrata.
Na svaki komad lisnatog tijesta nanesite nepunu žličicu džema, preko džema stavite komad camemberta pa preklopite u jastučić.
Vilicom dobro utisnite rubove tijesta.
Pripremljene jastučiće složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Razmutite jaje pa kistom premažite svaki jastučić te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite između 15 i 18 minuta.
Izvadite iz pećnice, pustite jastučiće da se malo ohlade,složite ih na tanjur i poslužite tople.