recept
15.02.2019.
Vrijeme pripreme ~ 30 minuta
Broj osoba ~ Z 4 do 6 osoba

Lisnati jastučići s camembertom i džemom

Po preporuci siroljubaca naš smo President camembert sljubili s kiselkastim džemom od borovnica i zapakirali ih u fine jastučiće od lisnatog tijesta. Kakvog su okusa? Otkrijte sami!

Sastojci

  • 2 pakiranja (275g) svježeg razvaljanog lisnatog tijesta
  • 250 g President camembert sira
  • 200 g džema od borovnica
  • 1 jaje

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Camembert


Pripremite sve namirnice. Sir camembert prerežite po pola pa svaku polovicu narežite na 10 kriški. Lisnato tijesto, također, prerežite po pola i to po dužini pa svaku polovicu narežite na 5 kvadrata.

Na svaki komad lisnatog tijesta nanesite nepunu žličicu džema, preko džema stavite komad camemberta pa preklopite u jastučić.

Vilicom dobro utisnite rubove tijesta.

Pripremljene jastučiće složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Razmutite jaje pa kistom premažite svaki jastučić te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite između 15 i 18 minuta.

Izvadite iz pećnice, pustite jastučiće da se malo ohlade,složite ih na tanjur i poslužite tople.

Lisnati jastučići s camembertom i džemom

Sastojci

Pripremite sve namirnice. Sir camembert prerežite po pola pa svaku polovicu narežite na 10 kriški. Lisnato tijesto, također, prerežite po pola i to po dužini pa svaku polovicu narežite na 5 kvadrata.

Na svaki komad lisnatog tijesta nanesite nepunu žličicu džema, preko džema stavite komad camemberta pa preklopite u jastučić.

Vilicom dobro utisnite rubove tijesta.

Pripremljene jastučiće složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Razmutite jaje pa kistom premažite svaki jastučić te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite između 15 i 18 minuta.

Izvadite iz pećnice, pustite jastučiće da se malo ohlade,složite ih na tanjur i poslužite tople.