recept
14.04.2017.
Vrijeme pripreme ~ 40 min
Broj osoba ~ 4

Jastučići od sira s pekmezom

U Slavoniji domaćice od svježeg sira tradicionalno spremaju mnoge kolače, među kojima istaknuto mjesto imaju jastučići od sira punjeni pekmezom.

Sastojci

Sastojci
  • 350 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g svježeg President Zagrebačkog sira
  • 1 vanilin šećer
  • velika žlica kristal šećera
  • malo soli
  • 250 g maslaca

Isprintaj recept

Podijeli recept

Sirevi u ovom receptu

...

President Zagrebački sir


Brašno prosijano s praškom za pecivo pomiješajte sa svježim sirom, vanilin šećerom, žlicom šećera, malo soli i omekšalim maslacem.

Zamijesite tijesto te ga razvaljajte na list debljine pola centimetra. Preklopite više puta i opet razvaljajte. Ponovite to još dvaput i stavite na hladno „da odmori“.


Odmoreno tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i režite na pravokutnike. Na jednu polovicu pravokutnika stavite pekmez, a drugom polovicom preklopite. Rubove pritisnite vilicom.

Na papir za pečenje poslažite jastučiće međusobno udaljene nekoliko centimetara i pecite na 180 stupnjeva 20 minuta (dok ne dobiju lijepu zlatnu boju).

Pečene jastučiće posipajte šećerom u prahu i uživajte!

Jastučići od sira s pekmezom

Sastojci

Sastojci

Brašno prosijano s praškom za pecivo pomiješajte sa svježim sirom, vanilin šećerom, žlicom šećera, malo soli i omekšalim maslacem.

Zamijesite tijesto te ga razvaljajte na list debljine pola centimetra. Preklopite više puta i opet razvaljajte. Ponovite to još dvaput i stavite na hladno „da odmori“.


Odmoreno tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i režite na pravokutnike. Na jednu polovicu pravokutnika stavite pekmez, a drugom polovicom preklopite. Rubove pritisnite vilicom.

Na papir za pečenje poslažite jastučiće međusobno udaljene nekoliko centimetara i pecite na 180 stupnjeva 20 minuta (dok ne dobiju lijepu zlatnu boju).

Pečene jastučiće posipajte šećerom u prahu i uživajte!