Jastučići od sira s pekmezom
U Slavoniji domaćice od svježeg sira tradicionalno spremaju mnoge kolače, među kojima istaknuto mjesto imaju jastučići od sira punjeni pekmezom.
Sastojci
Sastojci
- 350 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 250 g svježeg President Zagrebačkog sira
- 1 vanilin šećer
- velika žlica kristal šećera
- malo soli
- 250 g maslaca
Isprintaj recept
Sirevi u ovom receptu
President Zagrebački sir
Brašno prosijano s praškom za pecivo pomiješajte sa svježim sirom, vanilin šećerom, žlicom šećera, malo soli i omekšalim maslacem.
Zamijesite tijesto te ga razvaljajte na list debljine pola centimetra. Preklopite više puta i opet razvaljajte. Ponovite to još dvaput i stavite na hladno „da odmori“.
Odmoreno tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i režite na pravokutnike. Na jednu polovicu pravokutnika stavite pekmez, a drugom polovicom preklopite. Rubove pritisnite vilicom.
Na papir za pečenje poslažite jastučiće međusobno udaljene nekoliko centimetara i pecite na 180 stupnjeva 20 minuta (dok ne dobiju lijepu zlatnu boju).
Pečene jastučiće posipajte šećerom u prahu i uživajte!