Sirevi u kori – novi okusi tradicije koje ćete zavoljeti

Ovo su sirevi koji okusom pričaju priče. Upoznajte nove Sireline sireve u kori!

Bjelovarska regija jedna je od najrazvijenijih poljodjelskih regija u Hrvatskoj, a njezin najveći ponos je mljekarska proizvodnja, u prvom redu sirarstvo. Sir je složena namirnica koja zahtijeva umijeće, kako u proizvodnji tako i u konzumaciji. Bjelovarska Sirela za siroljupce diljem Hrvatske, pa i šire, predstavlja apsolutni sinonim za sir.

Sirevi žive u Sireli, a ta najpoznatija robna marka sira u Hrvatskoj već više od 50 godina živi u Bjelovaru - gradu sira. Siroljupci oduvijek cijene ovu mljekaru kao pouzdan izvor kvalitete i provjerenog podrijetla.

 

Novi okusi tradicije

Ponos Sirelina umijeća zasigurno su Podravec i gouda, a sada nam ih bjelovarski majstori sirari donose u novom izdanju, u kori, stvarajući tako punije, odležane okuse. Sirelina reputacija prije svega proizlazi iz njene tradicije, ali i iz pripadnosti najvećoj svjetskoj sirarskoj obitelji, koja hrvatskom tržištu predstavlja dva nova sira u kori: ovčji sir blagog okusa te miješani sir od kravljeg i ovčjeg mlijeka. No, krenimo redom!

Novi okusi tradicije na okupu


Bilogorska Gouda
Gouda, najpoznatiji i najcjenjeniji sir nizozemskog sirarstva, sada je dostupna i u kori. Nova Sirelina Bilogorska gouda blago je kiselkastog okusa, a zrenjem koje traje čak šest tjedana poprima slatkastu i finu pikantnu aromu. Kako vrijeme prolazi, okus se pojačava i postaje sve složeniji, a pronaći ćete ga u kolutu od 2,5 kg te u trokutu od 250 g.

Poznati sirni okusi, sada i u kori


Podravec u kori
Podravec je jedinstveni polutvrdi masni sir od kravljeg mlijeka, razvijen u bjelovarskoj Sireli prije više od 40 godina. Podravec u kori, novost na hrvatskom tržištu sira, dozrijeva šest tjedana. Taj sir izrazito žute boje i blago kiselkastog okusa sinonim je za hrvatske polutvrde sireve. Istinski okus Podravine, utkan u sir, dostupan je u kolutu od 2,5 kg i manjem pakiranju od 250 g.

Mali gorski sir
Uz tradicionalne domaće okuse, Sirela hrvatskim potrošačima sada donosi i jedinstveni sir od 100% ovčjeg mlijeka, proizveden u Baskiji, u Pirinejskom gorju, na granici Francuske i Španjolske. Ovaj se sir i danas proizvodi na tradicionalni način, koji uključuje ručnu mužnju ovaca lokalnih pastira i uzgajivača.
Mali gorski
dozrijeva minimalno 70 dana, a tijekom tog razdoblja do izražaja dolazi njegov blagi okus, s prepoznatljivim mirisom ovčjeg sira. Taj nježni okus odgovara onima koji nemaju naviku jesti jače ovčje sireve. Ako ste se pitali, ime mu savršeno odgovara pakiranju - malom kolutu od 660 g, koji je već prikupio simpatije siroljubaca u potrazi za novim okusima.

Mali kolut za velike gušte


Pašnjak (miješani sir)
Iz španjolske pokrajine La Manche stiže nam Pašnjak, miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka (s većim udjelom ovčjeg). Već iz imena se lako naslućuje njegovo podrijetlo: za izradu ovog sira koristi se mlijeko ovaca i krava koje slobodno pasu prostranim pašnjacima. A ovce iz ove pokrajine posebno vole brstiti ružmarin i timijan, što siru daje poseban okus.

Porijeklo - s pašnjaka


Pašnjak ćete pronaći u kolutu od oko 3 kg, a raspoznati od drugih sireva po prošaranom uzorku kore.

Prepoznajte ga po kori


Sirevi u kori imaju posebno mjesto u srcima i na stolovima siroljubaca, a sada je vrijeme da novi okusi osvoje i vas. Možete birati od koluta, koji nude zadovoljstvo uživanja u raznovrsnosti okusa, do manjih pakiranja za praktične gurmane koji znaju odabrati svoj sir!