Jela s niskokaloričnim sirevima
Svaki sir ima svoje mjesto i vrijeme da zasja – sad su na red došli niskokalorični, svi redom svježi i lagani, ali kremasti i ukusni. Slijede ideje kako ih iskoristiti u slanim i slatkim jelima.
Rolada od špinata, lososa i posnog sira
Napravite lagani biskvit ili – još jednostavnije – kajganu sa sitno sjeckanim špinatom. Kad se malo ohladi, premažite posnim sirom i obložite tanko narezanim komadima dimljenog lososa. Sve skupa zarolajte i izrežite na manje komade. Umjesto jedne velike rolade, možete napraviti više manjih, što je još praktičnija opcija za obrok to-go.
Salata s ricottom, špinatom, orasima i jagodama
Još jedna izvrsna kombinacija u kojoj se susreću sir - u ovom slučaju ricotta - i špinat - ovog puta u sirovom obliku. Radi teksture, okusa, ali i doze poželjnih masnoća dodajte orahe, a ubacite i malo jagoda koji će ugodno iznenaditi nepce! Začinite po želji.
Palačinke s posnim sirom
Pomiješajte pola šalice posnog sira s istom količinom zobenog brašna, a zatim dodajte prstohvat soli te 4 bjelanjka izrađena u čvrsti snijeg. Pržite na tavi na malo masnoće po izboru (najbolje na ulju neutralnog ukusa), a potom jedite sa slanim ili slatkim dodacima.
Ricotta s voćem
Ricotta je savršena i za izradu deserata, a za niskokaloričnu opciju pomiješajte je s malo meda i dodajte joj sezonsko voće. Ovaj se desert može jesti i za doručak!