Namazi od svježeg sira

Lagani i ukusni

Najlaganiji među sirevima svakako su oni svježi, a njihov blagi okus dobro se slaže s cijelim spektrom dodataka – od suhih začina i svježeg začinskog bilja do povrća i voća. Slijede tri ideje kako ih spojiti u namaze.

Namaz od svježeg sira i oraha

Dodatak oraha svježem siru daje odličnu teksturu – većinu oraha sitno nasjeckajte i dobro promiješajte sa sirom, a manji dio ostavite krupnije narezan i pospite ga po vrhu. Želite li da ima i osebujniji okus, uz sol i papar dodajte mu i svježe ili suho začinsko bilje. Mala grančica sitno nasjeckanog ružmarina oplemenit će namaz odličnom aromom, a želite li nešto suptilniji okus posegnite za majčinom dušicom ili peršinom.

Namaz od svježeg sira i sušenih rajčica

Sušene rajčice praktički su koncentrirani okus ljeta dostupan u bilo kojem trenutku u godini. Kako bi ih upotrijebili za namaz, rehidrirajte ih tako da ih prelijete vrućom vodom i ostavite da se namaču minimalno pola sata. Zatim ih dobro ocijedite od viška vode i izblendajte sa svježim sirom, solju, paprom i prstohvatom bosiljka ili origana.

Namaz od svježeg sira s džemom

Sir i voće u bilo kojem obliku sjajan su par, a to vrijedi i za kombinaciju svježih sireva i džemova. Pomiješajte svježi sir s omiljenim džemom – jagode, breskve, marelice, smokve i slični slađi džemovi dobre su opcije, dok se u ovom slučaju bolje suzdržati od kombinacija s citrusima i drugim kiselkastim okusima. Njih kombinirajte s nekim drugim sirevima – ovdje otkrijte kojima. Ovaj namaz, osim za uz kruh i krekere, odličan je i kao lagano punjenje za palačinke primjerice.

Odaberite svoj omiljeni svježi punomasni, posni ili zrnati sir i pripremite ove fine namaze!