Sir na plaži

I na omiljenoj ljetnoj lokaciji uživajte u omiljenoj namirnici

Ne postoji razlog zbog kojeg u siru ne biste mogli uživati i na plaži – potrebno je samo izabrati pravu vrstu i pobrinuti se da je pravilno zbrinuta!

Kad je riječ o vrstama, na plaži će se najbolje snaći polumasni, masni i topljeni sirevi. Stavljajte ih u sendviče i salate ili grickajte same uz povrće i voće. Za sendviče će najpraktičnija biti slice pakiranja nekih od Sirelinih klasika, o kojima više možete pročitati ovdje.

 

Osim njih, za sendviče će super biti i topljeni sir, a jedan takav, zapakiran u trokutiće - Picok - odličan je i kao grickalica, osobito za mališane.

 

Odrasla nepca za grickanje voljet će snack verziju Ribanca, čije će pakiranje biti znak raspoznavanja za beskompromisne gurmane svugdje, pa i na plaži.

 

Gurmani i svi ostali na plaži će rado grickati i osvježavajuće salate, koje su još finije uz dodatak sira – u ovom slučaju preporučujemo Salakis, sinonim za mediteranski užitak, čiji se slankast okus i kremasta tekstura dobro slažu sa svim sezonskim povrćem, ali i voćem! Ovdje vam donosimo tri ideje za osvježavajuće ljetne salatne kombinacije.

Glede pohranjivanja, svakako treba imati na umu da plaža i visoke temperature nisu poželjni uvjeti za čuvanje sira – kao uostalom ni većine hrane. Zato se, osobito kod duljih boravaka na plaži, opremite nekakvom termostabilnom posudom ili prijenosnim hladnjakom i u njih pohranite svu lako kvarljivu hranu. Planirate li na plaži boraviti tek nekoliko sati, nema potrebe za pretjeranim mjerama opreza, osobito kad je riječ o tvrdim sirevima.

 

Zato ponesite sir sa sobom kamo god išli ovog ljeta!