Sir u blagdanskim jelima

Nijedna svečanost ne može proći bez sira!

Sirevi su nezaobilazna namirnica u svim situacijama – od svakodnevnih brzinskih zalogaja poput sendviča do svečanih, blagdanskih jela.

 

Za blagdane su na stolovima prisutni već od predjela. Raskošne plate su neizostavne, a ove godine u njih možete ukomponirati i sasvim nove sireve u kori, dozrele baš za blagdane! Više o novitetima iz Sirele pročitajte ovdje, a odlučite li da sva pozornost bude usmjerena na jednu vrstu sira, preporučujemo da isprobate dekadentni pečeni brie ili camembert.

Kad je riječ o tradicionalnim blagdanskim glavnim jelima, sir se nakratko pritaji, ali imamo recepte za najfinije i najsirnije pire-krumpire koji će biti odličan prilog za sve blagdanske pečenke – potražite ih ovdje.

 

Sir se zato u punom sjaju vraća u vidu blagdanskih kolača. Svima omiljeni Zagrebački sir, ali i mascarpone i ricotta dio su finih slastica – od prhkih keksića do sočne pite od sira i cheesecakea koji je, u raznim varijantama, zadnjih godina jedan od najpopularnijih deserata. Ako želite isprobati nešto potpuno novo, pripremili smo recept i za slatki dip od bundeve i sira kojim možete obogatiti suhe keksiće i premazati tortu ili kolač – recept potražite ovdje.